‘Het komt niet pasklaar uit de kast. Ze bewegen continu mee.’

Development Lead is fan

Het is voor menig topbedrijf een uitdaging: slimme medewerkers die vooral in hun hoofd zitten, waardoor er minder aandacht is voor samenwerking en het team. Om daar verandering in aan te brengen, bracht deze Learning & Development Lead van een grote organisatie de RedZebra’s binnen.

Wat was de eerste indruk die je had bij de RedZebra’s?

“De eerste indruk was heel prettig. Vooral hun oprechtheid en nieuwsgierigheid, hun intrinsieke motivatie om met jou een oplossing te bedenken die in de praktijk echt verschil maakt, trok mij aan.”

Waarom stel je de RedZebra’s intern steeds voor bij nieuwe projecten en initiatieven?

“Ten eerste omdat we van onze collega’s positieve feedback ontvangen over hun trainingen en werkwijze. Verder vind ik het fijn om informeel met ze te kunnen sparren. Er zijn altijd korte lijnen en het contact is heel persoonlijk. Bij hen weet je: dit komt niet pasklaar uit de kast. Er is flexibiliteit, ze denken echt met je mee en bewegen mee met wat er uit de sessies komt. Tegelijkertijd zijn ze pragmatisch en verliezen het doel niet uit het oog. Daarin onderscheiden ze zich van het gros.”

Waarin merk je dat de RedZebra’s ervaren zijn?

“Ze hebben begrip voor het feit dat zaken soms lang duren. Ze snappen hoe dat werkt in een grote organisatie. Wat ik verder merk is dat ze niet zo commercieel zijn ingesteld. Het is een bepaalde gedrevenheid en eerlijkheid: als we het zo doen, kost het jullie minder tijd en geld, maar levert het toch resultaat op.

We hebben bijvoorbeeld een tijd unlimited coaching geprobeerd. Er werd nauwelijks gebruik van gemaakt. Sebastian kwam daar op eigen initiatief op terug: laten we dit anders aanpakken, anders is het zonde. Ik hoef dus niet op te letten dat mij het vel over de oren wordt gehaald.”

Ze snappen hoe het werkt in een grote organisatie.

Wat voor een resultaten zie je terug in de organisatie, dankzij de RedZebra’s?

“In de feedback die we ontvangen van collega’s horen we dat de traininers scherp zijn. Er worden spiegels voorgehouden en dat werkt. In onze organisatie verandert veel. Tegelijkertijd hebben we mensen in dienst die enorm slim zijn, maar minder goed zijn in samenwerking en in uitvoer. We zien dat de trainingen van de RedZebra’s helpen om mensen vertrouwen te geven, hen in hun kracht te zetten en te bouwen aan resultaat, voor zichzelf én het team of de organisatie.”

Meer weten over deze case?

We vertellen je er graag alles over.

Neem contact op