‘Simpele vragen blijken enorme eye-openers.’

1 op 1 coaching voor leidinggevende

Hoe spreek ik medewerkers aan op hun gedrag? Hoe kom ik uit een conflictsituatie met de CEO? Zomaar een aantal zaken waar een senior leidinggevende bij een onafhankelijke toezichthouder tegenaan loopt. De antwoorden vindt hij met 1 op 1 coaching bij de RedZebra’s.

Hoe hebben de RedZebra’s je begeleid?

“Bij een vorige werkgever heb ik een Managementtraining gevolgd onder leiding van de RedZebra’s. Hun werkwijze sprak me erg aan. Wat ik had geleerd, wilde ik op de werkvloer gaan toepassen. Al snel merkte ik dat ik daar wat coaching bij kon gebruiken. In vier sessies van een paar uur heb ik uitgebreid geoefend met bijvoorbeeld het voeren van lastige gesprekken. Dit heeft me enorm geholpen bij reageren op onverwachte situaties en momenten van tegenstand vanuit het team. Van Hamid leerde ik om zaken duidelijk te benoemen, écht te luisteren en een gesprek weer ‘recht te trekken’ naar een goede energie.”

In je loopbaan heb je meerdere keren de RedZebra’s ingeschakeld. Welk moment staat je nog goed bij?

“Ik zat in een lastige situatie met de directeur van de organisatie. Het zat me zo ontzettend dwars dat ik Hamid op zaterdag belde en ik zondag bij hem terecht kon. Dat is natuurlijk bijzonder. Zo zie je dat de RedZebra’s enorm betrokken en flexibel zijn.

In een diepgaand gesprek gaf Hamid me inzichten over mezelf die invloed hadden op de conflictsituatie. Hij vroeg: ‘Waarom maak je je hier zo druk om?’ Dat klinkt als een simpele vraag, maar dat was voor mij een enorme eye-opener. Daarin zat de sleutel naar de oplossing. Hamid liet me beseffen dat de CEO de baas is en volledige verantwoordelijkheid draagt. Ik vocht daartegen, maar dat had natuurlijk geen zin. Dankzij de RedZebra’s kon ik het loslaten en zeggen ‘succes ermee’.”

Als ik ergens tegenaanloop in mijn werk, dan bel ik de RedZebra’s.

Waarom zou je de RedZebra’s aanbevelen?

“Het is een kleinschalige, creatieve club met een enorme kwalificering. De RedZebra’s zijn heel scherp. Ze kijken niet alleen naar vaardigheden, maar juist ook naar karakter, naar een dieper emotioneel niveau dat een belangrijke rol speelt in je dagelijks functioneren. Hamid is een warm persoon, waarvan je weet dat die het beste met je voor heeft. Eigenlijk een filosoof met aandacht voor veel meer dan alleen de ratio, die ook nog eens enorm to-the-point is. Dat geeft diepgang en overstijgt de dagelijkse praktijk. Ik heb veel baat gehad bij wat ik van de RedZebra’s heb geleerd. Als ik ergens tegenaanloop in mijn werk, dan bel ik de RedZebra’s.”

Meer weten over deze case?

We vertellen je er graag alles over.

Neem contact op